1.pngAkasztói Sporthorgász Egyesület
Felhasználónév:
Jelszó:
 
2.png
2021 Janur 15 19:25:34
Navigáció
bullet.gif Hírkategóriák
bullet.gif Kapcsolatfelvétel
bullet.gif Horgászversenyek
bullet.gif Magyarország halfajtái
bullet.gif Fogási napló
bullet.gif Katalógusok
bullet.gif Ételek halból
bullet.gif Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat
bullet.gif Halgazdálkodásról és a hal védelméröl szóló 2013. évi CII.törény
sideb-left.pngsideb-right.png
Véletlen Képek
sideb-left.pngsideb-right.png


Top Mix

Magyar Horgász

sideb-left.pngsideb-right.png
Telket kaptak az akasztói horgászok
Egyesület hírei

Szeptember utolsó vasárnapján megszállták az Akasztói Sporthorgász Egyesület tagjai éves nagy horgászversenyükön a Duna-völgyi Fõcsatorna partját. A jó idõ és a ragyogó napsütés kedvezõ kapást ígért a pecásoknak.A rendkívüli alacsony vízállás azonban kissé mérsékelte a fogási eredményeket, hiszen a víz szintje az idei borzasztó aszály következtében már több hete a megszokottnál mintegy 80 centivel kevesebb. Ez az élõhelyek szempontjából is különösen nagy gond és azért is, mert a térség csatornái lennének arra hivatva, hogy megtartsák a néha lehulló csapadékvizet.

A horgászversenyt Szabó Róbert, az egyesület ifjúsági felelõse nyerte meg, 3850 grammos fogásával, amire a koronát egy 2700 grammos süllõvel tette fel. Másodikként Polyák János, harmadikként pedig Suhajda Csaba végzett a versenyben. A Csali Horgászbolt különdíját Németh László ifjúsági horgász kapta meg 1862 gramm kifogott hallal.

A jó hangulatú horgászás és a mérlegelés után Bárány Antal finom fõztje zárta a rendezvényt.
Az egyesület nemrégiben a helyi önkormányzattól egy mélyebben fekvõ, nádakkal, bokrokkal benõtt horgásztelket vásárolt az Eötvös utcában. Ezt a területet szeretnék majd a tagok a késõbbiekben pályázati támogatással bázissá alakítani. Itt a halõröknek, valamint az egyesület vezetõségének is meg tudnák tartani a havi megbeszéléseket, és az egyesület tagjainak családostól lehetõségük nyílna kikapcsolódásra, pihenésre.Nagy valószínûséggel majd itt építik ki a nyári horgásztábort, valamint egy szociális blokkot az egyesület kezelésében lévõ vízterületeken pecázók számára. A telek elhelyezkedése optimális, hiszen a DVCS, valamint a Kunsági csatorna is elérhetõ közelségben van és így mindkét vízben lógathatják csalijukat a nagy hohohók.

Az egyesület társadalmi megbízatású halõrei, valamint Vajda Attila és Angebrandt Ferenc társadalmi munkában gépeikkel kitakarították a bozótos területet és a DVCS partján a nádat egészen Kiskõrösig lekaszálták.

centerb-left.pngcenterb-right.png
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
centerb-left.pngcenterb-right.png
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
centerb-left.pngcenterb-right.png
Keresés az interneten
sideb-left.pngsideb-right.png

centerb-left.pngcenterb-right.png
Üzenõfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Még nem küldtek üzenetet
sideb-left.pngsideb-right.png
sideb-left.pngsideb-right.png